tehergépkocsi-bérlés-pic3

Tapasztalataim: a tehergépkocsi bérlés

Miért éppen tehergépkocsi bérlés?

A tehergépkocsi bérlés számos előnnyel bírhat mindenki számára az élete egy adott pontján. Érdekes lehet, hiszen sokan nem is gondolunk rá, hogy egy nap majd ilyen járműre lesz szükségünk, azonban bármikor jöhet egy váratlan költözés, valamilyen bútorrakodási lehetőség, esetleg munkaajánlat, amihez elengedhetetlen egy nagyobb jármű. Hogyha azonban az embernek nincsen meg hozzá az anyagi kerete, hogy sajátot vásároljon, vagy egyszerűen csak egyszeri használatról, esetleg kevesebb igénybe vételről lenne szó, akkor természetesen ott van számunkra a bérlés, ami néhány ezer forintért a sajátunkká varázsol egy teljes teherautót néhány órára, napra, vagy akár bizonyos esetekben rendszeresen is. Most az én történetemet szeretném egy kicsit részletesebben is elmesélni a kedves olvasók számára, egyrészt mert tanulságosnak tartom, hiszen bárki más is kerülhet hasonló helyzetbe, másrészt pedig egy kis motiváció arra nézve, hogy sosem szabad feladni az álmainkat, egyszer így vagy úgy, de meg lehet valósítani azokat.

Így mentette meg a vállalkozást a tehergépkocsi bérlés

Egy ideje más asztalosként dolgozom, ami egy kicsit talán meglepő lehet az álmokról szőtt mondandóm után. Nem pusztán bútorokat gyártok azonban, én nem így érzem, én egészen különleges és egyedi darabokat készítek. Mondhatnám, amolyan romantikus dekorációnak is kiváló berendezéseket, amelyek emberek életterében fognak helyet foglalni egy nap, és éppen ezért mindenképpen különlegessé, egyedivé és hasznossá kell őket varázsolni. A tömeggyártás idejét éljük azonban, és a hozzám hasonló mesteremberek nehezen tengetik a mindennapjaikat. Számomra ezen túl nehézséget jelentett a saját tehergépkocsi fenntartása, nem tudtam mindig a karbantartásra, vizsgáztatásra és egyéb költségekre elegendő pénzt félre tenni, ráadásul a milliós összeget vissza sem hozta az, amennyit használtam.

tehergépkocsi-bérlés-pic2

A tehergépkocsi bérlés számomra azért járt nagy előnnyel, mert én nem szállítok ki kifejezetten sokszor. Mivel egyedi darabokat készítek, ezért azok magas áron kelnek el, és egy-egy darabbal néha több mint egy hetet is el kell töltenem ahhoz, hogy minden tökéletes legyen. Nem szeretem összedobni a munkámat, hiszen az sem az üzletnek, sem a saját önbecsülésemnek nem tenni jót. Így heti egyszer, néha pedig csak kéthetente van szükségem egy nagyobb járműre. Általában a kész bútorok kiszállítására, néha az alapanyagok beszerzéséhez is fontos ez számomra. És még ritkábban, ha megtetszik egy bútor, és úgy gondolom, tudok vele valamit kezdeni, valamit hozzáadni, akkor meg szoktam vásárolni régi darabokat is, és felújítom azokat, modernné és praktikussá teszem. Néha, bevallom, ezek a kedvenceim, mert nem csak a saját munkám eredményét láthatják a vevők, hanem olyan ez, mint egy közös alkotás egy másik művésszel, mintha szalontáncot járnánk alkotás közben, és ehhez nem kell egy időben, egy helyen alkotnunk. Mindig vigyázok arra, hogy meghagyjam az eredeti művek alapvető vonásait, nem aláásni akarom a másik készítő alkotását, hanem hozzátenni valamit, korszerűsíteni azt, hogy valóban egy közös munka legyen ez, nem pedig egymással való rivalizálás. Valószínű, hogy ezt látják a vevőim is, mivel ezek a bútoraim igen kelendők szoktak lenni, a vintázs stílus kedvelői előszeretettel választják ezeket a darabokat.

A tehergépkocsi bérlés előnyei számomra

Természetesen ideje visszatérni a fő témánkhoz, a tehergépkocsi bérléshez. A tehergépkocsi bérlés lehetősége tehát több szempontból is előnyös egy kisebb vállalkozó számára, mint én. Nem kell saját járművet fenntartanom, aminek a költségei igen vaskosak lehetnek, és benne ül az ember több százezer – vagy millió – forintja. Nagyobb vállalkozásoknak valószínűleg még így is megéri, hiszen ki is használják, viszont én, aki hetente vagy kéthetente szállít valamit jobb esetben, egyáltalán nem volt jó döntés a saját járműbe fektetés.

tehergépkocsi-bérlés-pic1

A tehergépkocsi bérlés ellenben könnyen és gyorsan oldja meg a problémát, kéthetente egy napra szoktam kölcsönözni, azt a napot a fuvarozásra szánom, és kiszállítom a más elkészült és megvásárolt darabokat a vevőim számára, majd újabb két hétig csak az alkotással foglalkozom. A tehergépkocsi bérlés még az adózás szempontjából is megéri számomra.

Nyilván saját példát hoztam itt fel, de azért elgondolkodtató, hogy mégis mennyi mindenre jó a tehergépkocsi bérlés, az ember gyakorlatilag bármilyen nagyobb eszközt, bútort, fát, stb el tud szállítani a segítségével, nem kell másokat megkérni rá vagy lemondani egyáltalán a dologról. Magánszemélyként is sok haszna van a bérlésnek, de talán vállalkozások esetében még inkább, hiszen rendszeresen szükség lehet rá, hogy valamilyen szállítmányt hozzunk. És persze ebbe nem csak az tartozik bele, amikor az ember a megrendelőknek szállít ki termékeket, hanem a saját anyagait is el tudja szállítani, így azért külön költségeket nem kell kiadnia. Nézzük csak meg, hogy egy építkezés során mennyi alapanyagra van szükség, és hogy ezeknek fajtánként mennyi lenne a szállítási költsége, miközben ha az ember néhány nap alatt maga oldja meg a dolgot, akkor csak egyszeri bérleti díjjal és persze a benzin vagy motorolaj költségeivel kell számolnia.

Scroll to top