Látás hónapja 2020 és mit tegyünk látásunk hosszú távú megőrzésének érdekében?

Látás hónapja 2020, avagy a látásunk megőrzése

A látásunk talán a legfontosabb képességünk, melynek a hiányába az életünk közel sem lenne élhető olyan minőségben, mint a jelen körülmények közt. Én személy szerint úgy gondolom, hogy a látásunk a lehető legnagyobb kincsünk és értékünk, melyet Istentől kaptunk, hiszen ez az ő ajándéka. Éppen ezért erre a kincsre vigyáznunk kell és minél hosszabb távon meg kell őriznünk ennek a kincsnek az értékét, ugyanis ez is mulandó és romlandó akár minden más. A látás hónapja 2020-ban is pontosan arra hívja fel a figyelmet, hogy ezt a fantasztikus értéket meg tudjuk őrizni és minél tovább fent tudjuk tartani, ugyanis látásunk romlásával rengeteg gyönyörű élménytől foszthatjuk meg magunkat. Így ennek a megelőzésnek az érdekében feltétlen szükséges legalább minden évben egyszer elmenni látás vizsgálatra, ugyanis lehet, hogy esetleg mi még nem is érzékeljük, hogy bármi probléma adódott, de valójában már komoly gondok vannak a látásunkkal. Az évi legalább egy látás ellenőrzésre kiváló alkalom a látás hónapja, amikor is egész hónapban abszolút ingyenes a látás vizsgálat a kijelölt optikákban. Miután én az eOptikát ismerem, jelenleg ezt az optikát tudom javasolni és egészen biztosan alátámasztani azt a tényt, hogy részt vesznek a látás hónapja alkalmából abba a projektben, hogy minden egyes látás vizsgálat ingyenes az adott hónapban. Én személy szerint mindenképpen az eOptikát ajánlom, az alábbiakban egy kicsit bővebb bemutatást nyújtanék az adott optika kínálatáról.

Látás hónapja 2020 és az ingyenes szemvizsgálat

Az eOptika a látás hónapja alkalmából, több más optikával együttműködve csatlakozott a látás hónapjának a kezdeményezésébe 2020-ban is. A látás hónapja 2020 keretein belül minden kedves érdeklődő ingyenes látásvizsgálatban vehet részt melynek az eredményét a helyszínen kézhez is kapja, és amennyiben úgy kívánja akár azonnal szemüveget is csináltathat, hogy minél hamarabb orvosolhassa a problémát, de természetesen csak akkor amennyiben ténylegesen úgy érzi, hogy szüksége van rá. Maga a látásvizsgálat nem kötelez senkit szemüveg készítésre. Úgy gondolom nagyon fontos megjegyezni, hogy jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel kizárólag időpont egyeztetéssel lehet érkezni, máskülönben nem végzik el a szemvizsgálatot, csakis bejelentkezés és időpont foglalás ellenében. A jelenlegi helyzetben a látás vizsgálatra minden hátköznap 11:00-17:00 között kerül sor, ebben az idősávban lehet csakis időpontot foglalni. Akit bővebben érdekel a látás hónapja 2020 az eOptika keretein belül az látogasson el a https://eoptika.hu/optika/latas-honapja.html weboldalára és érdeklődjön kedvére az adott honlapon.

A látás vizsgálat menete az optikában

A szemüvegkészítéshez szükséges látásvizsgálat díja, mint már a fentiekben is említettem az adott hónapban a látás hónapja 2020-as évének a keretein belül teljes díjtalan, melyben a lelet kiadása is benne van. Bővebb információ szerzés érdekében érdemes ellátogatni az eOptika weblapjának keretein belül, ahol vagy a szemvizsgálat weboldalára vagy a látás hónapjával kapcsolatos fülhöz fog minket irányítani az adott weboldal, ahol egészen részletes tájékoztatást lehet találni az egyéb felmerült összegekről és a vizsgálat jellegéről általában.

Amennyiben mégsem az eOptika keretein belül került rész a látás vizsgálatra, hanem egyéb a látás hónapjához tartozó optikák, melyeknek a teljes listája szintén fent van a honlapon, az a máshol készült vizsgálati eredmény alapján is el tudja készítettein szemüvegét. A feladata mindössze annyi, hogy előre küldje el e-mailben a vizsgálati eredményeinek fotóját, ugyanis ez alapján tudnak felkészülni az eOptika munkatársai a megfelelő szemüveg kiválasztásra.

Scroll to top