teljesítmeenydiagnosztika-arak_pic2

A teljesítménydiagnosztika árakról

Milyen teljesítménydiagnosztika árakkal kell számolnunk? 

A teljesítménydiagnosztika árak tekintetében mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy teljesen egyéni, vagy csomagfüggő árakról van szó. Sokan mondogatják az embernek, hogy most adhat ki több tízezer vagy még több pénzt egy egyszerű vizsgálatra, azonban ez a közelében sincs az igazságnak. A cikk azért született, hogy egy kicsit jobban megismerkedjünk az általános árakkal, ugyanis nem érdemes elbizonytalanodni a kérdésben. Hogyha nem megfelelő körülmények között kezdünk el komolyabban sportolni, vagy sportolunk általában, annak sok hátránya van, és persze még egészségügyi kockázattal is járhat. Ezért is érdemes tudni arról, hogyha az ember nem egy bejegyzett profi sportoló, akinek meg is lenne az anyagi keret az igen drága vizsgálatokhoz, annak sem kell elkeserednie, hiszen sokfajta megoldás létezik erre a problémára. Szóval ismerkedjünk meg ezekkel. 

teljesítmeenydiagnosztika-arak_pic3

A teljesítménydiagnosztika árak kategóriák szerint – alap csomag

Tudnunk kell tehát, hogy mindenkire teljesen más teljesítménydiagnosztika árak vonatkoznak, így ha éppen csak elkezdtünk sportolni vagy meg szeretnénk szabadulni néhány kilótól, de nem tudjuk, hogyan kezdjünk neki, akkor nem kell és nem is szükséges rögtön a legrészletesebb csomagok között nézelődni. Nem is lenne értelme, hiszen ezek általában profi sportolóknak szólnak, akiknek nem csak a mindennapjuk része a mozgás, az edzés, hanem ebből élnek, ezt tekintik karrierjüknek. Míg ha valakinek nem ez az életében a legfontosabb szempont, akkor természetesen egy kevésbé részletesebb megoldás is megteszi a dolgot. De mennyit is jelentenek ennek függvényében a teljesítménydiagnosztika árak?

A SYNLAB csomagajánlatai alapján lehet érdemes tájékozódni, mivel itt több fajta, kvízzel segített és könnyen átlátható csomag is található. Persze nem kell kötelezően egy bizonyos ajánlatnál maradni, amit az embernek kinéznek, mégis érdemes lehet, hiszen ez lesz a legjobb döntés számunkra. 

A legolcsóbb, amennyiért az ember hozzá tud jutni egy ilyen vizsgálathoz, az általában 15 ezer forint körül van, ez persze eltérhet minden helyen, sőt kedvezményektől függően is. Az alap csomag a SYNLAB kínálatában most 14 600Ft, a neve Sport Basic, és tartalmaz minden fontos, kevésbé specifikus vizsgálatot, amire csak szüksége lehet az embernek. Ez a csomag például megnézi a vérképet, és alapvető vese- és májfunkciós tényezőket vizsgál, ahogy glükóz-szintet is néz, ionok arányát, vizsgálja a vasháztartást, vérzsír tényezőkkel is foglalkozik, és még a D-vitamin-ellátásra is kitér. Láthatjuk tehát, hogy azért ez sem egy egyszerű kis vérvizsgálat, hanem számos információval láthat el bennünket a testünkről, a jelenlegi állapotról, amelyek tükrében tudunk mindenféle változtatással élni. Ez lehet az edzés tekintetében történő változás, de legalább annyira fontos a helyes táplálkozás is, amely nem csak egy „okostányér” szerint van összerakva, hanem egyénileg, a saját értékeinkhez viszonyítva van összeállítva. Így egy idő után a normáltól eltérő értékek visszaállhatnak a rendes tartományba, ami javítja a teljes egészségi állapotot, állóképességet, sőt még sok esetben a hangulatot is, és nem csak teljesítményünkre lesz pozitív hatással, hanem az egész életünkre, koncentrációs képességünkre, emberi kapcsolatainkra. 

Teljesítménydiagnosztika árak – specifikus, profi csomagok

Akkor nézzük meg a teljesítménydiagnosztika árak másik végletét ugyanezen az oldalon, ami a Sport Extended férfi csomag, amely most éppen 67 ezerért van meghirdetve ugyan, de ennél egy drágább, 115 ezer forintos csomagról van szó, általában azért inkább az előbbi árért tudunk hozzájutni, hogyha jókor nézünk fel az oldalra. Ebben benne van minden, amit egyszer már a Basic csomagban megkaptunk, emellett pedig tartalmazza több csomag ajánlatát is, illetve bővíti azokat. Itt már cink-szelén-réz-jód nyomelek részletességéig elmennek, mindent részletekbe menően tárgyalnak. Komplex endokrinpanelt néznek, pajzsmirigy funkciókat vizsgálnak, növekedési hormonok megfelelő működésére térnek ki. Ez persze csak néhány kiemelt többlet, a részletes listát meg lehet találni magán az oldalon, azonban talán ennyiből is látszik, hogy egyrészt itt már valóban meg is éri az árát a vizsgálat, a populáris nézettel ellentétben, ami ezt csak pénzkidobásnak tartja, másrészt pedig arra is rávilágít, hogy erre a teljesítménydiagnosztikai vizsgálatra valóban a profiknak van szüksége. 

teljesítmeenydiagnosztika-arak_pic1

Dietetika és teljesítménydiagnosztika árak

A korábban felsorolt csomagok nem tartalmaznak dietikai konzultációt, pedig érdemes azt is beleszámolni a teljesítménydiagnosztika árakba, hiszen egy táplálkozástudományi szakember tud igazán hasznos és pontos étrendet összeállítani az embernek, ami az eredményeinket figyelembe veszi, és javíthat rajtuk. Gondolok itt a tápanyagszintek, vitaminkészlet vagy ásványi anyagok eltérésére, de a teljes állóképességünket képes javítani egy szakember, így a teljesítménydiagnosztika árakhoz én ezt is bátran merem hozzászámítani. Általában a csomagoknak önmagában van olyan verziója, amely a dietikai konzultációval együtt jár, ezeknek a teljesítménydiagnosztika áraknak a konkrétumáról azonban nehéz beszélni, mivel több alkalmas, egy alkalmas, negyedéves vagy hosszabb időtávra szóló lehetőség is létezhet. 

Scroll to top