Céklalé egészségre gyakorolt jótékony hatásairól

A céklalé avagy az egészséges életmód fogságában

 Számomra az egészséges életmód nem csupán egy rendszerezett étrendből álló életvitel, hanem abszolút szenvedély és életérzés. Életem első szakaszában, amikor tinédzser voltam, abszolút nem figyelem oda az étkezésre, hiszen egyszerűbb volt a fastfood ételeket választani, mint a bizony sokkalta több energiát igénylő egészséges alternatívákat. Inkább étkeztem rendszeres jelleggel gyorséttermekbe és ittam minden mellé kólát vagy más jellegű cukros abszolút nem egészséges italt, minthogy céklalevet fogyasszak egy egészséges tonhal saláta társaságában. Számomra tényleg elképesztően fontos, hogy az egészségem még nagyon-nagyon hosszú éveken át megtudjon maradni és ezért figyelek oda annyira szenvedélyesen az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra, ugyanis ezeknek a hiányába sajnálatos módon nincsen biztosíték arra , hogy valójában is képesek leszünk megőrizni az egészségünket esetleg 20-30 év elteltével is. Én személy szerint elképesztően sokat teszek ezért és éppen ezért döntöttem úgy, hogy nem csupán a rendszeres mozgásba és sportolásba vágunk bele, hanem emellett jelentős energiát fektetek arra, hogy mind én, mind a közvetlen környezetem, melyre hatással vagyok, válassza és rendszeres jelleggel kövesse az egészséges életmód adta áldásos lehetőségeket. Minden kedves érdeklődőt bátorítok arra, hogy vágjon bele akár először csak minimális erőfeszítéssel is az adott életmódba. Példának okáért szépen fokozatosan hagyjuk el a gyors éttermek nyújtotta szörnyű táplálkozási lehetőségeket és kezdjük el az igazán tápláló ételeket keresni, melyek valóságosan építik a szervezetünket. Emellett tegyünk hangsúlyt arra, hogy az italokkal kapcsolatos szokásainkat is megreformáljuk és igyunk kevesebb alkoholt illetve cukros üdítő italt, helyett pedig fogyasszunk rendszeres jelleggel céklalét, mely rendkívül jótékony hatással lesz az egészségünkre, mind rövid mind hosszútávon.

A céklalé egészségünkre gyakorolt áldásos hatásai

A céklalé arról közismert, hogy bár sokan a jellegzetes ízvilága miatt nem igazán kedvelik mégis az egyik leginkább vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ital, ugyanis kiemelkedően magas vastartalommal rendelkezik, éppen ezért ajánlják a céklalé rendszeres fogyasztását abban az esetben, valaki komoly vashiánnyal küzd, ugyanis a céklalében található kiemelkedően magas vastartalom abszolút képes kordában tartani szervezetünk vasszükségletét. A céklalé közismert hatókörébe tartozik, hogy maga a céklalé a magas vérnyomás csökkentéséhez járul hozzá és szabályozza azt jelentős mértékben, így ingadozó vérnyomás esetében szintén a céklalé fogyasztása ajánlatos. Tudományos kutatások bizonyítják be, hogy mindössze 2-2,5 dl céklalé elfogyasztása jelentősen képes csökkentetni a vérnyomásunkat és abszolút be tudja állítani azt a normális keretek közé. Illetve megelőzi az érszűkület lehetőségének esélyét ezzel is csökkentve a korai halál esetlegesen érszűkület okozta szívroham kockázatát, mely abszolút elkerülhető abban az esetben, ha a kijelölt gyógyszerek fogyasztása mellett még a rendszeres jellegű céklalé fogyasztásra is odafigyelünk. A céklalé rendszeres fogyasztásával támogathatjuk az egészséges szív működését, illetve a szívbetegség kialakulásának kockázatát jelentősen csökkenthetjük abban az esetben amennyiben a rendszeres fogyasztás mellett döntünk. A céklalé támogatja a máj működését, illetve a méregtelenítési folyamatokat is jelentősen támogatja a rendszeres jellegű fogyasztása. Az adott ital fogyasztása egyébként sportolóknak is abszolút ajánlott, ugyanis támogatja az erős fizikai erőnlétet illetve a teherbíró képességet is jelentősen növeli. Tehát a céklalé javítja mind az álló képességet, mind a fizikai erőnlétet. A céklalé javítja az agyi vérkeringést, így az agyszövetekbe több oxigén jut mely által jelentősen nő a koncentrációs képességünk. Illetve a céklalé rendszeres fogyasztása késleltetheti a demencia kialakulását és mérsékeli a tünetek jelentkezését.

Hogy ízlett a céklalé nekem?

Én személy szerint abszolút ajánlom minden kedves egészséges életmód iránt érdeklődő páciensnek, hogy próbálja ki először fokozatosan az átállást az egészséges életmódra, majd amikor már kezd ráérezni ennek az ízére akkor egyre radikálisabban próbálja meg elszakítani magát az egészségtelen jellegű ételektől és álljon át az olyan jellegű ételek és italok fogyasztásra, melyek nem rombolják, hanem építik a szervezetünket, mint például a céklalé fogyasztása.

Scroll to top