A haszongépjármű bérlet előnyei

Nekünk jól jött a haszongépjármű bérlet

A haszongépjármű bérlet talán nem az első dolog, ami az ember eszébe jut, hogyha az autóbérlésről van szó. Magánszemélyként nem is nagyon vesszük igénybe a legtöbben ezt a szolgáltatást, azonban amikor eljön mégis egy költözködés vagy nagyobb szállításokkal járó munkálat ideje, mégis a legnagyobb segítség lesz. Én sem gondoltam volna, hogy valaha is szükségem lesz rá, azonban úgy alakult, hogy a kiscsaládi vállalkozás kinőtte magát annyira, hogy már házhoz is szállítsunk.

A haszongépjármű bérlet házhozszállításhoz

A legtöbb terméket árusító üzlet valamilyen kisebb terméket kínál, aminek a kiszállítása is egyszerűbb feladat. A mi szakmánkban ez sajnos nem opció, pedig az általános futárcégekkel való szállíttatás igazán kényelmes lehet. Mi bútorokat készítünk, és szállítunk ki az ország több pontjára. Ez egy remek szakma, ami nagy tudást és precízséget igényel, habár ma már nagyrészt átvették a piacot a nagyker üzletei. Még mindig sokan szeretnének azonban olyan bútorokba fektetni, amik kézzel készültek és az igényeikhez igazodnak. A szállítással azonban még akadtak gondjaink, ezeket a nagyobb felszereléseket, a bútorokat kevés vásárló tudja saját maga kiszállítani. Szerencsére hamar találtunk azonban megoldást a haszongépjármű bérletnek köszönhetően, és így nem vesztettünk vásárlókat, sőt! Még többen lettek.

A stratégiánk egyszerű: mivel maszek bolt vagyunk, ezért a megrendelés viszonylag kevés, azonban nagyobb értékű, de egyébként mostanában a vásárlók számában sem szerénykedünk. A maszek bolt előnye, hogy nincs minden nap szükségünk a szállításra, így pedig a saját teherautó sem lett volna jó megoldás, befektetésnek pedig semmiképpen nem tudtuk volna tekinteni. Azonban a haszongépjármű bérlet nagyban segített a helyzeten, hiszen annak köszönhetően most heti egyszer van összesen nálunk az autó fixen, és ekkor szállítjuk ki a termékeket. Ez viszonylag gyors szállítást jelent egyébként a szakmán belül, de aki hozzánk fordul egyébként sem három munkanapon belül várja kézhez a kész terméket.

A haszongépjármű bérlet előnyei

Számunkra tehát megoldott egy nagy problémát a haszongépjármű bérlet, amit másnak is ajánlanék. Persze nem csak bútorszállításhoz lehet bérelni járműveket, ma már a földeken is sokan ilyen termékekkel dolgoznak, és a különleges szállítást igénylő termékeket is bérelt autó juttatja el egyik helyről a másikra. Mi sokat tudtunk vele spórolni, és extra bevételhez is jutottunk. A spórolás abban merül ki, hogy kisebb üzletként a saját jármű vásárlása nem lett volna opció. A vételi díj mellett a kötelező biztosítás, a vizsgáztatások és a karban tartást nagyon sok pénzt vitt volna el, ami mellett sokkal több bútort kellett volna legyártanunk, hogy nyereséges maradjon az üzlet. A haszongépjármű bérlet ebből a szempontból kényelmes: mi csak vezetjük, tankoljuk, minden más szükséges dolog elvégzése áthárul a bérlő cégre.

A boltunknak hála vállalkozóként a bérleti díjból még adózni is tudunk, ami szintén nagy előnye a bérlésnek, hiszen így még olcsóbban tudjuk igénybe venni, mint egy magánszemély (mint például itt: http://www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/). A haszongépjármű bérlet tehát segítségünkre van abba is, hogy több profitot tudjunk termelni a bolt számára, számos aspektusból. Az adózás, a bérlés pénzbeli előnyei és a vásárlóréteg szélesítése mind-mind ebbe a kategóriába tartoznak.

A haszongépjármű bérlet és a kényelem

A kényelem nagyúr, és ez nincs másképp a haszongépjármű bérlettel is. Ahhoz, hogy tudja, milyen bérlő céget válasszon az ember, ismernie kell a saját igényeit. Gondolkozzunk közeli megoldásban! Ma már a főváros belvárosi részében is lehet találni jó haszongépjármű bérletet kínáló cégeket. A közelséggel benzint és időt is spórolhatunk. Maradjunk egy cégnél! Ha megfelelőnek találtuk a bérlő cég szolgáltatását, akkor lehetünk törzsvendégek is. Akár hosszútávú szerződéskötés is lehetséges. Olyan céget keressünk, ahol a honlapon széleskörű tájékoztatót találunk. Az autók képét megnézhetjük, tudunk pontos adatokat a bérlési vagy bérleti díjról. Profibbak figyelhetnek olyan kritériumokra is, mint a megtett út vagy a gyártás éve, esetleg hogy hány kilométert futott eddig a jármű. Nézzük meg, milyen iratok fontosak a haszongépjármű bérlet megkötéséhez, és hogy mennyire rugalmasan kezelik az időpontokat. Ha gyorsan van szüksége az embernek a járműre, akkor elvárja, hogy gyorsan kézhez is kapjon egyet, ezért fontos a menetének sebessége is.

Szerencsére ma már a haszongépjármű bérlet megkötése egy általános eljárás, amit nap, mint nap több ezren vesznek igénybe. Habár a hazánkban a bérlés maga annyira nem általános, lassan végre azonban kezdi felfedezni az ország ennek a lehetőségnek a számos előnyét. Részemről, én mindenkinek csak ajánlani tudom mind magát a haszongépjármű bérletet, mind egyben a bérlést, mint általános szolgáltatást. Szerintem ideje profitálnunk ebből a lehetőségből. Ha éppen csak ennyi választott el a vállalkozásod sikerétől, akkor ez most egy jó megerősítés lehet: bérelni márpedig jó dolog!

Scroll to top